Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Belg Van Avermaet wint goud in wegwedstrijd

Belg Van Avermaet wint goud in wegwedstrijd

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO (ANP) - De Belgische wielrenner Greg Van Avermaet heeft zaterdag in Rio de Janeiro olympisch goud gewonnen in de wegwedstrijd. Hij bleef in de sprint de Deen Jakob Fuglsang voor. Brons was voor de Pool Rafal Majka, die tot enkele kilometers voor de finish op kop reed.

Deel dit artikel op social media

De Italiaanse favoriet Vincenzo Nibali kwam in de laatste afdaling in leidende positie ten val. De Nederlanders speelden geen rol in de strijd om de medailles. Bauke Mollema, Steven Kruijswijk en Wout Poels bleven, mede door pech, buiten de top tien. Tom Dumoulin, niet geheel fit, stapte als verwacht al snel uit.

Aanvankelijk leken drie koplopers de medailles te gaan verdelen, Nibali, Majka en de Colombiaan Sergio Henao. In de loodzware koers over bijna 240 kilometer kwamen Nibali en Henao echter ten val.

Majka leek vervolgens op het goud af te stevenen, maar werd op de valreep achterhaald door Van Avermaet en Fuglsang. De Pool bemoeide zich vervolgens niet meer met de sprint en nam genoegen met de derde positie. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Wout, Steven, Bauke en Tom aan!