Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bekkering & Duetz zevende na dag twee

Bekkering & Duetz zevende na dag twee

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Het zeilduo Annemieke Bekkering en Annette Duetz staat na twee dagen zeilen in de 49er FX-klasse zevende. Het Nacra 17-duo Mandy Mulder en Coen de Koning vinden we terug op de 14de plaats.

Het 49er FX duo dat deze Spelen debuteert kende vrijdag een lastige start van het toernooi maar staan inmiddels mede door twee derde plaatsen op de zevende positie in het klassement. Annette Duetz: “We hadden een moeilijke start. De eerste vrijdag was te vroeg en daarna hadden we nog even paar wedstrijden nodig om erin te komen."

"Ik denk trouwens dat het meer met de Spelen te maken heeft dan met de omstandigheden. De laatste paar wedstrijden gaan wel echt lekker. We zijn aan het vechten voor elk puntje het gaat niet vanzelf. De condities zijn redelijk onstabiel. Dus je verliest wat, je wint wat. Maar het voelt even zwaar. We zijn nog niet op de helft van het evenement. We hebben nog een paar dagen om te knallen. Het wordt leuk. Morgen eerst even uitrusten en dan nog zes races en de medalrace!"

Mulder en De Koning voorlopig veertiende
Het Nacra 17 duo Mandy Mulder en Coen de Koning zeilt zaterdag naar een zevende en zesde plaats maar pakt ook voor de tweede keer dit toernooi een UFD voor een te vroege start. Hierdoor staat het duo voorlopig veertiende.

Podium buiten bereik voor Van Schaardenburg
Rutger van Schaardenburg zeilt zaterdag in de Laser naar een 20e en 21e plaats en haalt als tiende de medalrace. Met een achterstand van 31 punten op de nummer drie Sam Meech (NZL) is een medaille uit het zicht.

Programma zondag 14 augustus
Op zondag 14 augustus zeilt Dorian van Rijsselberghe om 18:05 (NL tijd) zijn gouden medalrace. Om 19:05 (NL tijd) begint Lilian de Geus als zevende met een achterstand van acht punten aan haar medalrace. Verder komt Pieter-Jan Postma in de Finn in actie. Afrodite Zegers & Anneloes van Veen in de 470 en Mandy Mulder en Coen de Koning in de Nacra 17.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Annette, Anneloes, Annemiek, Rutger, Coen, Afrodite en Mandy aan!