Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Beachvolleyballer Brouwer heeft geen probleem met druk van halve finale

Beachvolleyballer Brouwer heeft geen probleem met druk van halve finale

RoadToRio

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Alexander Brouwer is met zijn partner Robert Meeuwsen dinsdag niet de favoriet in de olympische halve finale tegen de Brazilianen Alison Cerutti en Bruno Schmidt, maar hij legt de druk wel graag bij zichzelf.

Deel dit artikel op social media

"Zij zijn wereldkampioen en er wordt in Rio weer goud van ze verwacht. Maar ik heb liever dat je zegt dat de druk bij ons ligt, want we presteren de laatste tijd uitstekend onder druk", aldus Brouwer met een glimlach.

Brouwer en Meeuwsen mikken in eerste instantie niet op goud. "Een medaille is het doel", vertelt Brouwer. "Die plak is nu dichtbij. Ik voel me sterk, fit en we zitten vol energie. Maar we blijven ook kalm, zelfs op deze Spelen."

"Het enige is dat ik snipverkouden ben. Maar zeg dat maar niet tegen die Brazilianen."

Voor de 26-jarige Brouwer is het genieten dat de Spelen worden gehouden in een land waar beachvolleybal een van de grootste sporten is. "Als ik in Rio over straat loop, willen mensen met me op de foto."

"Het gaat allemaal heel relaxed en ik vind het daarom wel leuk dat ik herkend word. Dat gebeurt me in Nederland niet vaak. Als ik in Nederland met een pet van sponsor Red Bull loop dan vragen ze hoe ik aan die Max Verstappen-pet kom. Dat zegt genoeg, haha."

Nummerdor

Brouwer en Meeuwsen bereikten maandag de halve finale door in een Nederlands onderonsje te winnen van Reinder Nummerdor en Christian Varenhorst. Voor de bijna 40-jarige Nummerdor kwam daarmee een einde aan zijn vijfde Spelen en mogelijk ook zijn loopbaan.

Brouwer: "Dat vind ik jammer, want Reinder is een fantastische beachvolleyballer. We hebben ontzettend veel aan hem te danken. Samen met Richard Schuil heeft hij het beachvolleybal groot gemaakt in Nederland."

"Ik weet nog goed dat we als broekies met hen mee gingen op trainingskamp naar Gran Canaria. We hebben daar zoveel van ze geleerd."

"Aan de andere kant is het mooi om van iemand te winnen die zoveel voor het Nederlandse beachvolleybal betekend heeft. We hebben als teams vaak tegen elkaar gespeeld. Als je van een team verliest dat je zo goed kent, is dat drie keer zo zwaar. Maar nu hebben we gewonnen en dan is het drie keer zo mooi."

De kwartfinale tussen Brouwer/Meeuwsen en Cerutti/Schmidt begint dinsdag om 22.00 uur.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Alexander en Robert aan!