Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Badmintonsters Piek en Muskens tweede in poule na nederlaag

Badmintonsters Piek en Muskens tweede in poule na nederlaag

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Selena Piek en Eefje Muskens hebben zaterdag bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro hun laatste groepswedstrijd verloren. Het Japanse duo Ayaka Takahashi en Misaki Matsutomo was met 2-0 te sterk.

Deel dit artikel op social media

Piek en Muskens wonnen hun eerste twee groepswedstrijden en waren daardoor al zeker van de kwartfinales. Het duo eindigt nu echter op de tweede plek in poule A.  

Piek en Muskens waren niet opgewassen tegen hun Japanse opponenten, de nummers één van de plaatsingslijst. Ze verloren de eerste set met 21-9 en dolven ook het onderspit in de tweede: 21-11. 

Muskens berustte in de nederlaag van het tweetal. "Je wilt natuurlijk ook die laatste wedstrijd in de poule winnen, maar dat zat er vandaag niet in voor ons. Ze waren zo goed."

Piek en Muskens spelen maandag hun kwartfinales.

Mixed dubbel
Aan de zijde van Jacco Arends heeft Selena Piek zaterdag met een zege afscheid genomen van het mixed dubbeltoernooi. Ze wonnen hun laatste groepswedstrijd tegen de Amerikanen Philip Chew en Jamie Subandhi (21-15 21-19)

Piek en Arends hadden al geen kans meer op een plaats in de kwartfinales. Ze verloren namelijk hun eerste twee poulewedstrijden tegen de Koreanen Ko Sung-hyun en Kim Ha-na en het Japanse koppel Ayane Kurihara/Kenta Kazuno.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Selena en Eefje aan!