Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Baanrenner Hoogland begrijpt het niet

Baanrenner Hoogland begrijpt het niet

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Kapot was Jeffrey Hoogland nadat hij zaterdag bij de Olympische Spelen in Rio nog voor de kwartfinales het sprinttoernooi moest verlaten. "Alle dromen zijn in duigen gevallen. Ik ben er kapot van'', zei hij 's middags, teruggekomen op het Olympic Velodrome voor de strijd om de plaatsen negen tot en met twaalf. "Waardeloos dat dit moet. Ik moest me vermannen, dat was niet makkelijk.'' De 23-jarige Nijverdaller, regerend Europees kampioen, reed naar de elfde plaats in de eindrangschikking.

Deel dit artikel op social media

Dat was een fikse tegenvaller voor Hoogland, die de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling doormaakte. "We hebben hard gewerkt. Er zat een stijgende lijn in, maar het was net of we er niet klaar voor waren'', keek hij terug op zijn optreden in de teamsprint en individueel. ,,Ik begrijp het niet.''

Hoogland was het toernooi teleurstellend begonnen met met teamsprinters, die slechts zesde werden. Op de WK in maart in Londen waren Nils van 't Hoenderdaal, Jeffrey Hoogland en Hugo Haak, in de finale vervangen door Matthijs Büchli, nog goed voor zilver. In Rio maakte Theo Bos, teruggekeerd van de weg, deel uit van het team, Haak zat thuis. "Ik weet het niet. Eerder stonden de neuzen misschien wat meer dezelfde kant op. Door die wisseling is dat misschien wat verwaterd.''

Maar dat wilde hij niet opvoeren als reden voor het tegenvallende optreden. "Want in de aanloop naar de Spelen reden we gewoon supergoede tijden. Iedereen was ervan overtuigd dat we er goed voor stonden, tot de wedstrijd kwam.'' Half juli moesten de sprinters in een bike-off in Roubaix nog strijden voor hun plaats, al stond Hooglands deelname feitelijk al vast. "Als ik me daar al door heb laten afleiden, dan ligt dat toch vooral aan mezelf.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jeffrey aan!