Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Amazone Estée Gerritsen noodgedwongen teruggetrokken voor Paralympische Spelen

Amazone Estée Gerritsen noodgedwongen teruggetrokken voor Paralympische Spelen

Rio 2016

Cheer!

ERMELO - Bondscoach Joyce Heuitink heeft na uitvoerig overleg met teamveterinair Brenda Hoogelander de beslissing moeten nemen om Estée Gerritsen (Duiven) terug te trekken voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Bij onderzoek van het paard Onassis zijn hartritmestoornissen geconstateerd en ofschoon de hengst fit is, is besloten geen enkel risico te nemen en in overleg met de eigenaresse een behandelplan af te stemmen.

Deel dit artikel op social media

Voor Rabo Talententeamlid Estée Gerritsen is dit een persoonlijk drama. Zij heeft het afgelopen jaar, mede dankzij de genereuze beschikbaarstelling door de eigenaresse, samen met Onassis een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en zich bij de internationale wereldtop gereden. Heuitink en Gerritsen zijn het eens over de beslissing: “De gezondheid van Onassis gaat voor alles, we willen geen enkel risico nemen.”

Met het uitvallen van Estée Gerritsen schuift Rixt van der Horst door naar het team en is Sanne Voets (Berghem) opgeroepen om met haar paard Demantur af te reizen naar de Paralympische Spelen. Joyce Heuitink: “Sanne Voets heeft met haar fantastische jonge vos met name tijdens de Kür op het afgelopen NK haar visitekaartje afgegeven en aangetoond voor de individuele medailles te kunnen gaan. Ik ben blij dat wij nu ook in Grade III optimaal vertegenwoordigd zijn.”

Para-dressuurteam

- Frank Hosmar (Haarle), Alphaville N.O.P. (v.Sandreo), ruin, 11 jaar – Grade 4
- Nicole den Dulk (Elen, België) Wallace N.O.P.(v.Future), ruin, 13 jaar – Grade 1B
- Demi Vermeulen (Zevenaar), Burberry (v.Lord Loxley), merrie, 10 jaar – Grade 2
- Rixt van der Horst (Nistelrode), Caraat (v.Gribaldi), merrie, 9 jaar – Grade 2
- Sanne Voets (Berghem), Demantur (v.Vivaldi), ruin, 8 jaar – Grade 3 (individueel)

Paralympisch programma paardensport 2016

Woensdag 7 september - Openingsceremonie
Zondag 11 september - Team Test Grade IB / Grade III
Maandag 12 september - Team Test Grade IV / Grade IA
Dinsdag 13 september - Team Test Grade II / Individual Championship Test Grade III
Woensdag 14 september - Individual Championship Test Grade IV / Grade IB
Donderdag 15 september- Individual Championship Test Grade II / Grade IA
Vrijdag 16 september - Kür op Muziek alle Grades

Vervoer van de paarden vanaf Luik

De paarden vliegen op 3 september vanaf het vliegveld in Luik naar Rio de Janeiro in een rechtstreekse vlucht van 11 uur en 40 minuten met een Boeing 777.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rixt, Nicole, Frank, Demi en Sanne aan!