Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Achtervolgingsploeg klaar na val Van der Burg

Achtervolgingsploeg klaar na val Van der Burg

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse baanwielrenners zijn bij de Olympische Spelen op de ploegachtervolging blijven steken in de kwalificaties. In het Rio Olympic Velodrome ging Joost van der Burg in de laatste ronde onderuit, zodat het Nederlandse team geen tijd neerzette.

Deel dit artikel op social media

Van der Burg stond vrij snel weer op en hij lijkt niets ernstigs aan de harde val te hebben overgehouden.

Naast Van der Burg bestond het Oranje-team uit Tim Veldt, Wim Stroetinga en Jan-Willem van Schip. Nederland gold niet als medaillekandidaat op dit onderdeel.

Groot-Brittannië zette in de kwalificaties met 3.51,943 de beste tijd neer, gevolgd door Denemarken (3.55,396) en Australië (3.55,606). Nieuw-Zeeland (3.55,977) kwalificeerde zich als laatste voor de halve finales van vrijdag.

In de kwalificaties van het vrouwentoernooi noteerde de Britse achtervolgingsploeg een wereldrecord. Katie Archibald, Laura Trott, Elinor Barker en Joanna Rowsell-Shand klokten 4.13,260. Het wereldrecord stond op naam van Australië (4.13,683). Nederland doet bij de vrouwen niet mee aan de ploegachtervolging.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Wim, Tim, Joost en Jan-Willem aan!