Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Abdi Nageeye elfde op Olympische marathon

Abdi Nageeye elfde op Olympische marathon

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlander Abdi Nageeye is bij de olympische marathon in Rio de Janeiro als elfde over de streep, gekomen. Daarmee zorgde hij voor de beste Nederlandse prestatie in de olympische marathon sinds het zilver van Gerard Nijboer in Moskou in 1980. 

Deel dit artikel op social media

 

De eindstreep van de marathon lag in het Sambadrome Marquês de Sapucaí, waar normaal het carnaval in Rio de Janeiro wordt gevierd.

Eliud Kipchoge was oppermachtig in de klassieke wedstrijd over 42,195 kilometer door het natte Rio de Janeiro, waar het tijdens een groot deel van de race regende. De Keniaan kwam binnen in een tijd van 2.08.44. Hij werd op 1.10 gevolgd door Feyisa Lilesa uit Ethiopië en de Amerikaan Galen Rupp (1.21). 

Met een indrukwekkende tempoversnelling zorgde de Keniaan er zelf voor dat de omvangrijke kopgroep na zo'n 27 kilometer in korte tijd slonk tot drie atleten. Hij liep vervolgens ook met groot machtsvertoon weg bij zijn overgebleven concurrenten Lilesa en Rupp, en soleerde de laatste zeven kilometer naar het Sambódromo.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Abdi aan!