Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zonderland: zonder Fenner hadden we Rio niet gehaald

Zonderland: zonder Fenner hadden we Rio niet gehaald

RoadToRio

Cheer!

Daar zaten ze, twee mannen. Samen op een trainingskamp in Engeland, als voorbereiding op de Olympisch Spelen van Londen in 2012. Twee mannen met een passie voor muziek. Twee mannen spelend op een gitaar. Epke Zonderland en zijn turncoach Mitch Fenner. Een paar weken later zou Zonderland olympisch goud halen. 

Deel dit artikel op social media

Het is een moment dat Zonderland extra koestert, nadat hij gisteravond het onverwachte, nare bericht kreeg dat Fenner op 70-jarige leeftijd overleden is. De gevolgen van zijn ziekte kanker werden hem fataal. Zonderland vertelt in de Sportzomer op NPO Radio 1 dat de turnwereld een mooie persoonlijkheid kwijt is geraakt.

"Hij had een onuitputtelijke energie en zag altijd het positieve van iets in", vertelt de turner. Vanaf 2010 werkte hij samen met Fenner. Eerst individueel, later in teamverband. Vanaf 2012 was de Engelsman de drijvende kracht achter het plan om de turnmannen als team naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro te krijgen. En dat lukte.

Zonderland: "Zijn bijdrage daarin is onmisbaar geweest. Hij heeft ervoor gezorgd dat zowel de turners als de staf erin ging geloven dat het kon. Als hij zijn energie en positiviteit niet op ons had overgedragen, hadden we het niet gehaald."

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Epke en Mitch aan!