Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zika-virus of niet, Luiten verheugt zich op Rio

Zika-virus of niet, Luiten verheugt zich op Rio

RoadToRio

Cheer!

Joost Luiten maakt zich volgende maand geen zorgen om de risico's van besmetting met het zika-virus, die een schaduw werpen over het olympisch golftoernooi. In tegenstelling tot een aantal prominente collega’s kijkt Nederlands beste golfer juist uit naar de Spelen.

Deel dit artikel op social media

De mondiale nummer één, Jason Day, was vorige week de zoveelste topgolfer die zich uit angst voor het virus terugtrok voor de Spelen. Hij volgde daarmee het voorbeeld van Rory McIlroy, Vijay Singh, Graeme McDowell en Louis Oosthuizen.

Luiten, die afgelopen weekend in Parijs als negende eindigde op het Frans Open, kijkt er anders tegenaan. "Ik ben er niet mee bezig. Als je ziet hoeveel sporters naar Rio gaan, dan denk ik dat het wel goed zit. Anders was er wel een waarschuwing verstuurd."

De Zuid-Hollander begrijpt de angst voor het zika-virus wel. "Je hoort veel verschillende berichten, wat voor verwarring zorgt. Maar binnen NOC*NSF zegt iedereen dat de kans heel klein is. Dat vind ik het belangrijkste. Het is ook een kwestie van jezelf goed voorlichten en voorbereiden."

"Bovendien speelt het zika-virus vooral een rol bij mensen die kinderen willen krijgen", gaat Luiten verder. "Dat zit voor mij nog niet in de planning." Glimlachend: "Niet op korte termijn tenminste."

En daarna: "Een jongen zoals McIlroy gaat trouwen en wil misschien snel kinderen, dan snap ik dat hij niet gaat. Dat is een andere situatie dan waar ik in zit, maar het houdt de spelers wel bezig.”

Positieve geluiden

Maar er klinken ook andere geluiden. Net als Luiten zijn ook de Zweedse toptienspeler Henrik Stenson en de Duitse tweevoudig majorwinnaar Martin Kaymer vol van hun aanstaande olympische deelname, zo lieten ze eerder dit jaar weten.

"Wij als golfers hebben totaal geen idee wat het evenement inhoudt", zegt Luiten. "Maar het gevoel dat je op de Olympische Spelen je land gaat vertegenwoordigen lijkt mij een unieke ervaring. Het is bovendien een stimulans voor het mondiale golf."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!