Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wisselvallige opening Luiten op PGA Championship

Wisselvallige opening Luiten op PGA Championship

RoadToRio

Cheer!

Golfer Joost Luiten heeft een wisselvallige openingsronde gelopen bij de laatste major van het jaar, het PGA Championship.

Deel dit artikel op social media

De dertigjarige Rotterdammer had donderdag 72 slagen nodig voor de achttien holes op de Baltusrol Golf Club in Springfield, nabij New York. Luiten bleef daarmee twee slagen boven het baangemiddelde, goed voor een plek in de middenmoot van het klassement.

Luiten, die volgende week als enige Nederlandse golfer deelneemt aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, opende met een bogey op de tiende hole, gevolgd door een birdie op de elfde. Op de twaalfde hole, een par-3, was Luiten heel dicht bij een hole-in-one. Het balletje ketste echter af op de vlag.

De birdie die Luiten wel wist te scoren, werd gevolgd door vijf bogeys en nog twee birdies. Luiten kwam uit op 72 slagen, zeven meer dan de Amerikaanse leider Jimmy Walker.

Vijfde keer

De Rotterdammer doet voor de vijfde keer mee aan het PGA Championship. Luiten behaalde zijn beste resultaat in 2012, toen hij gedeeld 21e werd. Vorig jaar miste hij de 'cut'. Dit jaar wist Luiten zich niet te kwalificeren voor de Masters en het US Open, op het Brits Open moest hij na twee dagen naar huis.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!