Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wereldtitel voor paratriatleet Jetze Plat

Wereldtitel voor paratriatleet Jetze Plat

RoadToRio

Cheer!

ROTTERDAM – Paratriatleet Jetze Plat is in Rotterdam wereldkampioen geworden in zijn handicapklasse (PT5). De 25-jarige Nederlander finishte na 750 meter zwemmen, 20 kilometer handbiken en 5 kilometer wheelen met ruime voorsprong op de Amerikaan Krige Schabort. Het brons ging eveneens naar Nederland, naar Geert Schipper.

Deel dit artikel op social media

“Ja, ik ben wereldkampioen”, stamelde de winnaar direct na de finish. “Eindelijk, wil ik bijna zeggen. Ik had alle kleuren medailles al, zowel in handbiken als paratriatlon, maar goud nog niet. Nu eindelijk die wereldtitel, dat is heel gaaf. Zeker om dat in eigen land te doen en dat te delen met veel familie en vrienden. Ook best emotioneel dat dit nu eindelijk gelukt is.”

Plat maakte het verschil op zijn concurrenten al in het eerste onderdeel; het zwemmen. “Ik kon daar een gaatje slaan, al heb ik niet heel veel over mijn schouders gekeken”, zei hij. “Het handbiken en wheelen gingen goed. Op het laatst hoefde ik geen risico te nemen, dat was prettig. Maar het bleef pushen, pushen, pushen om een snelle tijd neer te zetten.”

Zilver en brons

Schipper pakte achter Plat het brons, daarnaast was er zilver voor de slechtziende Joleen Hakker en haar guide Linda van Vliet in de PT5-klasse. “Dit geeft enorm goede perspectieven voor Rio”, blikte Hakker direct na de finish vooruit. “Het ging helemaal top. Tijdens de hele race zat er in mijn hoofd: wij zijn de beste. Dit is echt onze beste prestatie ooit.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jetze, Geert, Joleen en Linda aan!