Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vijfde plek in klassement Tour 'mooi doel' voor Trek-kopman Mollema

Vijfde plek in klassement Tour 'mooi doel' voor Trek-kopman Mollema

RoadToRio

Cheer!

MONT SAINT-MICHEL - Bauke Mollema eindigde de laatste drie jaar in de top tien van de Tour de France, met een zesde plaats in 2013 als beste resultaat. De kopman van Trek-Segafredo mikt in de editie van 2016 op een verbetering van die prestatie.

Deel dit artikel op social media

"Je weet nooit hoe het loopt, maar ik ben al drie keer in de top geëindigd en op voorhand zegt een achtste, negende of tiende plek me niet zo heel veel. Ik hoop rond plek vijf te finishen, ik denk dat dat een mooi doel is."

De Groninger, die vorig jaar in zijn eerste seizoen bij Trek zevende werd in de Ronde van Frankrijk na een tiende plek in 2014, verwacht achter het toptrio Chris Froome, Nairo Quintana en Alberto Contador veel concurrentie om de toptienplaatsen.

"Alle teams hebben minimaal één en soms zelfs twee klassementsrenners. Dat betekent dat er misschien wel dertig renners vechten om een plek in de top tien. Het wordt lastig, maar de Tour past goed bij mij en ik kijk uit naar het gevecht tegen de beste klassementsrenners ter wereld."

Gezond

Mollema is "helemaal gezond" aangekomen in Normandië, nadat hij drie weken geleden vanwege een keelontsteking op moest geven in de laatste etappe van het Critérium du Dauphiné.

"Ik heb een goede voorbereiding op de Tour gehad", stelt de klimmer, die dit seizoen onder meer derde werd in de Ruta del Sol en negende in Tirreno-Adriatico, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Romandië.

"De eerste vijf dagen van de Dauphiné ging het ook goed, zat ik bergop bij de eerste tien. De laatste twee dagen ging het niet goed door die keelontsteking, maar dat heeft me niet veel gekost. Na drie dagen antibiotica kon ik weer trainen in de Alpen."

Pyreneeën

Mollema is tevreden dat het peloton al volgende week vrijdag in de zevende etappe de Pyreneeën intrekt voor drie bergritten voor de eerste rustdag.

"Ik ben blij dat de bergen al snel beginnen dit jaar, wat dat betreft is het parcours beter dan in 2015. Toen hadden we tot etappe tien eigenlijk geen berg gezien. Nu is de finale van etappe vijf in het Centraal Massief al heel lastig en daarna zijn etappes zeven, acht en negen Pyreneeënritten."

"Dat maakt het zwaarder, met ook heel veel lange ritten in de eerste week, maar dat vind ik alleen maar fijn. Ik denk dat dit een heel eind in de buurt komt van een ideaal parcours voor mij. De eerste week wordt heel belangrijk, je weet op tijd hoe je ervoor staat en wat er mogelijk is in het klassement."

Ervaring

Mollema heeft met zeer ervaren renners als Fränk Schleck (36), Grégory Rast (36), Markel Irizar (36), Fabian Cancellara (35) en Haimar Zubeldia (39) een ploeg om zich heen die hem zowel op de vlakke wegen als in de bergen optimaal moet kunnen bijstaan.

"Ik ben blij met het team waarmee ik hier aan de start sta. Met Peter Stetina heb ik in vergelijking met vorig jaar hopelijk een extra knecht die in de bergen mee kan komen tot de laatste beklimming en voor de eerste, vlakke week hebben we een heel sterke ploeg. Ik heb er zin in. Ik kijk al het hele jaar uit naar de Tour en van mij mag het wel beginnen."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bauke aan!