Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vetter aan kop op zevenkamp, Hassan naar finale 1500 meter

Vetter aan kop op zevenkamp, Hassan naar finale 1500 meter

RoadToRio

Cheer!

Anouk Vetter heeft vrijdag de eerste dag van de zevenkamp als nummer één afgesloten. De meerkampster heeft na vier onderdelen 3882 punten, bijna 100 punten meer dan haar eerste belager, de Française Antoinette Nana Djimou (3786).

Deel dit artikel op social media

De 23-jarige Vetter is bezig aan een uitstekende zevenkamp en ligt op koers voor een persoonlijk record en zoals ze er nu voor staat ook op een medaille.

Vetter opende met een persoonlijke toptijd van 13,29 op de 100 meter horden, vervolgde met 1,74 bij het hoogspringen en 15,69 met de kogel. Vetter was daarna de snelste van allemaal op de 200 meter in 23,89.

De tweede Nederlandse in het veld, oud-wereldkampioene indoor Nadine Broersen, draait minder goed. Ze gaat zaterdag de tweede dag in als nummer negen in de tussenstand met 3589 punten. Broersen haalde bij het vorige EK zilver.

Broersen weet nog niet of ze zaterdag wel verdergaat met de zevenkamp. De 26-jarige Hoornse wordt geplaagd door een infectie. "Ik denk mijn darmen of maag'', zei ze.

"Het gaat gewoon niet goed. Maar met zoveel toeschouwers op de tribune hier in het Olympisch Stadion in eigen land wil ik natuurlijk niet opgeven. Ik heb ook wedstrijden nodig in de aanloop naar de Spelen van Rio. Maar ik moet even kijken of het zaterdag lukt. Gelukkig heb ik nog geen koorts. Hopelijk blijft dat zo.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anouk en Nadine aan!