Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen zet vierde tijd neer in tweede vrije training

Verstappen zet vierde tijd neer in tweede vrije training

Cheer!

MOGYOROD - Max Verstappen heeft vrijdag de vierde tijd geklokt tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Hongarije.

Deel dit artikel op social media

De 18-jarige Nederlander van Red Bull reed zijn snelste ronde op de Hungaroring in 1.21,770.

Nico Rosberg van Mercedes was met 1.20,435 opnieuw de snelte, voor Daniel Ricciardo. De Australiër was met 1.21,030 zeven tienden sneller dan teamgenoot Verstappen. Sebastian Vettel (Ferrari) klokte de vierde tijd (1.21,348).

In tegenstelling tot in de eerste training reden behalve Mercedes ook Ferrari en Red Bull op extra zachte banden.

Hamilton

Lewis Hamilton crashte tijdens de tweede vrije training. De Brit van Mercedes schoot van de baan en gleed met zijn zijkant tegen de muur. De vrije training werd meteen stilgelegd en de wand werd hersteld.

Hamilton kon vervolgens terugrijden naar pitstraat, waar zijn auto gerepareerd moest worden. De training, die door de crash tien minuten stil lag, was voorbij voor de regerend wereldkampioen.

Eerder op vrijdag zette Hamilton nog de snelste tijd (1.21,347) neer tijdens de eerste vrije training op de Hungaroring. Zijn teamgenoot Nico Rosberg, leider in de WK-stand, kwam tot de tweede tijd (1.21,584).

Max Verstappen klokte de zesde tijd. De Nederlander van Red Bull reed zijn snelste ronde in 1.23,457.

Podiumplek

Vorig jaar werd Verstappen, die toen nog in dienst reed van Toro Rosso, vierde in Hongarije. Dit jaar mikt hij op een podiumplek. Het vrij smalle circuit zou door zijn vele bochten gunstig zijn voor de wagen van Red Bull.

Het circuit heeft echter een nieuwe asfaltlaag gekregen en daarmee lijkt vooral Mercedes zijn voordeel te doen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!