Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen start als vierde bij Grand Prix van Hongarije

Verstappen start als vierde bij Grand Prix van Hongarije

Cheer!

BOEDAPEST - Max Verstappen gaat zondag bij de Grand Prix van Hongarije als vierde van start. Nico Rosberg pakte tijdens de kwalificatie op de Hungaroring pole position.

Deel dit artikel op social media

Verstappen klokte tijdens de laatste kwalificatiesessie een tijd van 1.20,557. De Nederlander was ruim een halve seconde langzamer dan Rosberg, die in 1.19,965 de pole pakte. Lewis Hamilton start zondag als tweede.

Verstappen zette tijdens het tweede deel van de kwalificatie nog de snelste tijd neer met 1.22,660.

Chaotisch

De kwalificatie kende met name in het begin een chaotisch verloop. Vanwege de regen begon de kwalificatie al twintig minuten later en de eerste sessie werd maar liefst vier keer stilgelegd. Eerst vanwege hevige regenval en daarna crashten achtereenvolgens Marcus Ericsson, Felipe Massa en Rio Haryanto. De eerste kwalificatiesessie duurde daardoor in totaal ongeveer een uur.

De race start zondag om 14.00 uur. Verstappen eindigde vorig jaar, toen hij nog voor Toro Rosso reed, als vierde. Zijn doelstelling dit weekend is een plek op het podium.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!