Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen mikt op podium bij GP Hongarije

Verstappen mikt op podium bij GP Hongarije

Cheer!

Max Verstappen hoopt zondag bij de Grand Prix van Hongarije opnieuw op het podium te kunnen eindigen, mede omdat het circuit de wagen van Red Bull goed zou liggen.

Deel dit artikel op social media

"Onze beste kans was in Monaco, maar ook op de Hungaroring kan onze auto sterk voor de dag komen. Tot dusverre heeft de auto goed gepresteerd, zelfs op circuits waar we dat niet verwacht hadden", zei Verstappen donderdag op de persconferentie in Hongarije in de aanloop naar de race.

"Het draait nu om de afstelling en hoeveel we tijdens de sessies kunnen verbeteren", vervolgde de Nederlander. Vrijdag wachten voor hem en Red Bull de eerste twee vrije trainingen op de Hungaroring.

Afgelopen jaar werd Verstappen in dienst van Toro Rosso vierde in Hongarije. Dat was zijn beste prestatie voor het tweede team van Red Bull. "Het was een geweldig weekend waar ik van heb genoten. Dit jaar mikken we erop beter dan vierde te finishen, dus hopelijk halen we het podium."

WK-stand

Halverwege het seizoen staat Verstappen op de zesde plek in de WK-stand met negentig punten. De nummer drie, Kimi Raikkonen, heeft er 106. De Limburger wil echter nog geen uitspraak doen over zijn eindklassering.

"We zitten er goed bij en na de laatste race in Abu Dhabi zullen we zien waar we staan, of dat derde of zesde is, of daar tussenin."

Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo staat op de vierde plek in de WK-stand. Tegenover Motorsport.com liet hij donderdag weten niet bang te zijn voor de 18-jarige Limburger. Verstappen pakte sinds zijn entree bij Red Bull meer WK-punten dan de Australiēr: 77 om 64.

''Natuurlijk wil je zelf winnen. Hij heeft het erg goed gedaan, maar ik heb een paar races om het gat te dichten'', aldus Ricciardo.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!