Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen klokt vijfde tijd bij eerste vrije training GP Duitsland

Verstappen klokt vijfde tijd bij eerste vrije training GP Duitsland

Cheer!

HOCKENHEIM - Max Verstappen heeft vrijdag de vijfde tijd geklokt bij de eerste vrije training voor de Grand Prix van Duitsland. De 18-jarige Limburger van Red Bull reed zijn snelste ronde in 1.16,927.

Deel dit artikel op social media

De Duitser Nico Rosberg van Mercedes was de snelste op de Hockenheimring in 1.15,517. WK-leider en wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes kwam tot de tweede tijd (1.15,843).

Verstappen eindigde ook achter de Ferrari's van Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen. Zij klokten respectievelijk 1,16.667 en 1.16,852. De Nederlander was nipt sneller dan teamgenoot Daniel Ricciardo, die 1,17.089 als snelste tijd neerzette.

Fernando Alonso en Jenson Button van McLaren eindigden zevende en achtste, de top tien werd gecompleteerd door de bolides van Toro Rosso: Daniil Kvyat en Carlos Sainz jr.

Rustige opbouw

Het waren pas de eerste meters van Verstappen op Hockenheim, omdat het circuit vorig jaar niet op de Formule 1-kalender stonde.

"Ik heb het daarom rustig opgebouwd", vertelt Verstappen tegen Verstappen.nl. "We hebben gedurende de eerste vrije training de afstelling aangepast en dat pakte goed uit. De auto voelde zowel bij het remmen als het ingaan van de bochten beter aan. De grip en ook de balans van de auto zijn goed. Al met al ben ik tevreden met deze start."

Vrijdagmiddag om 14.00 uur begint de tweede vrije training. Zaterdag volgt de derde vrije training en de kwalificatie, waarna de race zondag om 14.00 uur van start gaat.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!