Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen kan derde of vierde worden'

Verstappen kan derde of vierde worden'

Cheer!

HOCKENHEIM - Na een vijfde plek in Hongarije wacht voor Max Verstappen zondag de race in Duitsland. Wat mogen we op Hockenheim verwachten van de 18-jarige Nederlander? 

Deel dit artikel op social media

Circuit: Hockenheimring
Rondes: 67
Lengte circuit: 4.574 km (306.458 km in totaal)

Recordwinnaar GP Duitsland:
Rudolf Caracciola, 6 zeges (1926, 1928, 1931, 1932, 1937, 1939)

Ronderecord GP Duitsland: Kimi Raikkonen (McLaren)- 2004, 1:13.780

Programma

Vrijdag 29 juli:
1e vrije training: 10.00 uur – 11.30 uur
2e vrije training: 14.00 uur – 15.30 uur

Zaterdag 30 juli:
3e vrije training: 11.00 uur – 12.00 uur
Kwalificatie: 14.00 uur – 15.00 uur

Zondag 31 juli:
Race: 14.00 uur

GP Duitsland 2014

1.      Nico Rosberg 1:33:42.914
2.      Valtteri Bottas +20.789
3.      Lewis Hamilton +22.530

Pole position: Nico Rosberg
Snelste ronde: Lewis Hamilton 1:19.908

Wat verwacht coureur Giedo van de Garde van de race van Max Verstappen in Duitsland?

"De Hockenheimring is een circuit met alles erop en eraan. Het laatste stuk van het circuit, daar waar je het stadion in komt rijden, is het meest technische gedeelte. Het is zeker niet makkelijk, maar ik heb er wel met veel plezier gereden."

"Het circuit van de Hockenheimring is niet het beste circuit voor Red Bull en Verstappen. Ze zullen zich weer gaan richten op het gevecht met de Ferrari’s. Wanneer Verstappen een goede dag heeft is een derde of vierde plek mogelijk. Maar het zal niet zo gaan als bijvoorbeeld op Silverstone, toen hij tweede werd."

"Ik hoop natuurlijk dat er een verassende winnaar komt, maar ik denk dat de overwinning weer naar Mercedes zal gaan. Het is hun thuis Grand Prix dus ze moeten goed presteren. De laatste paar races is Lewis Hamilton in betere doen dan Nico Rosberg. Maar Rosberg heeft het voordeel dat hij het Duitse circuit beter kent en bovendien kan het extra motiverend werken dat er in zijn land wordt gereden."

"Verstappen heeft de laatste tijd veel punten gepakt en is, behalve in Boedapest, ook steeds hoger geëindigd dan Daniel Ricciardo. De eerste twee plekken van de ranglijst zijn buiten bereik, of er moet echt iets heel raars gebeuren. Er zijn echter nog veel races te gaan en Verstappen presteert constant. Het zal een mooie strijd gaan worden met Ferrari om plek drie tot en met zes. Zelfs een derde plek is niet onmogelijk als hij zo door blijft gaan."

Laatste vijf winnaars in Hockenheim: 
2014: Nico Rosberg
2012: Fernando Alonso
2010: Fernando Alonso
2008: Lewis Hamilton
2006: Michael Schumacher

WK-stand coureurs

1.      Lewis Hamilton (Mercedes) – 192
2.      Nico Rosberg (Mercedes) – 182
3.      Daniel Ricciardo (Red Bull Racing) - 115
4.      Kimi Raikkonen (Ferrari) - 114
5.      Sebastian Vettel (Ferrari) - 110
6.      Max Verstappen (Red Bull Racing) – 100

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!