Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen eindigt in grindbak bij eerste vrije training in Oostenrijk

Verstappen eindigt in grindbak bij eerste vrije training in Oostenrijk

Cheer!

WENEN - Max Verstappen is zaterdag in de grindbak geëindigd bij de eerste vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk.

Deel dit artikel op social media

Na een uur reed de Nederlander over de gele kerbstones en schoot hij van de baan in bocht 6. Daarbij brak bovendien de ophanging van het rechtervoorwiel van zijn Red Bull.

Nadat de wagen van Verstappen was weggehaald, werd het circuit weer vrijgegeven en kon de vrije training hervat worden.

Eerder reed de 18-jarige Limburger, die met een scooter terug werd gebracht naar de pits, ook al iets te heftig over de kerbstones op het snelle circuit. Daarbij raakte de voorvleugel van zijn bolide beschadigd.

Achtste tijd

Met 1.08,962 klokte de Verstappen nog wel de achtste tijd op de Red Bull Ring. Daarmee was hij ruim anderhalve seconde langzamer dan Nico Rosberg, die in zijn Mercedes de snelste tijd neerzette (1.07,373).

De Duitser troefde daarmee zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton (1.07,730) en zijn landgenoot Sebastian Vettel van Ferrari (1.08,022) af. Daniel Ricciardo was in de andere Red Bull goed voor de vijde tijd in Oostenrijk (1.08,528).

Vrijdagmiddag om 14.00 uur wordt de tweede vrije training afgewerkt op de Red Bull Ring. Zaterdag volgen de derde vrije training en de kwalificatie. De race begint zondag om 14.00 uur.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!