Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen eindigt als derde in GP Duitsland, Hamilton pakt zege

Verstappen eindigt als derde in GP Duitsland, Hamilton pakt zege

Cheer!

HOCKENHEIM - Max Verstappen is zondag bij de Grand Prix van Duitsland op een solide derde plaats geëindigd. De winst ging op de Hockenheimring naar Lewis Hamilton.

Deel dit artikel op social media

Verstappen dankte zijn podiumplaats onder meer aan een uitstekende start, waarbij hij opschoof van de vierde naar de tweede plaats. Hamilton pakte direct de leiding en stond die niet meer af.

Achter de regerend wereldkampioen verzekerde Daniel Ricciardo, teamgenoot van Verstappen bij Red Bull Racing, zich van de tweede plaats.

Het is voor de 18-jarige Verstappen de vierde keer dat hij dit seizoen op het podium eindigt. Eerder won hij de Grand Prix van Spanje bij zijn debuut voor Red Bull en werd hij tweede in Oostenrijk en Groot-Brittannië.

Mercedes-coureur Nico Rosberg, die vanaf pole position startte, viel bij de start terug en wist in het vervolg niet te imponeren. Hij werd vierde. Achter hem finishten Ferrari-rijders Sebastian Vettel (vijfde) en Kimi Raikkonen (zesde).

In de strijd om het wereldkampioenschap breidde Hamilton zijn voorsprong ten opzichte van naaste belager Rosberg uit. De Brit heeft nu 217 punten tegenover 198 punten voor zijn Duitse teamgenoot. Verstappen blijft met 115 punten zesde.

Tweede plaats

Verstappen kende een voortvarende start op de Hockenheimring. Hij stak Rosberg, die ver terugviel, voorbij en passeerde ook teamgenoot Ricciardo. Daardoor nam hij de tweede plaats in achter Hamilton.

De Brit pakte een ruime marge op zijn achtervolgers, waarvan Verstappen lang de voorste bleef. Hamilton hield de jonge Nederlander lange tijd ongeveer zeven seconden achter zich. Verstappen hield nummer drie Ricciardo tegelijkertijd op ruim twee tellen.

Na zijn tweede pitstop viel Verstappen mede dankzij een inhaalmanoeuvre van Rosberg terug naar de zesde plaats. De Mercedes-coureur kreeg voor die actie echter vijf seconden tijdstraf, waardoor Verstappen hem weer passeerde.

Na een pitstop van Ferrari-coureur Raikkonen schoof Verstappen op naar plaats drie. Hij moest zijn snellere teamgenoot Ricciardo laten gaan, maar slaagde er wel in om Rosberg achter zich te houden.

De Limburger reed zodoende naar zijn vierde podiumplek van dit seizoen. Hamilton boekte zijn vierde zege op rij en zijn zesde overwinning in de laatste zeven Grands Prix.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!