Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen baalt van vierde plaats in 'lastige' kwalificatie

Verstappen baalt van vierde plaats in 'lastige' kwalificatie

Cheer!

BOEDAPEST - Max Verstappen was zaterdag verre van tevreden na zijn vierde plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije.

Deel dit artikel op social media

"Dit is een beetje jammer. Ik had voor de tweede plaats willen vechten", aldus Verstappen op Hungaroring tegen Ziggo Sport.

Eerder op zaterdag maakte de 18-jarige Nederlander van Red Bull nog een uitstekende indruk door de tweede tijd neer te zetten in de derde vrije training. Tijdens de chaotische kwalificatie, die vanwege regen en crashes meerdere keren werd onderbroken, ging het minder goed.

"Het was een lastige kwalificatie vanwege het opdrogende circuit", vervolgde Verstappen, die in de laatste seconden nog een poging deed zijn tijd te verbeteren. Hij kwam echter twee seconden te laat binnen en bovendien was er een gele vlag omdat Fernando Alonso spinde in zijn Ferrari. 

"Helaas redde ik het niet niet, maar uiteindelijk maakte het dus niet. Het is niet anders. Morgen is pas de race en dan worden de punten verdeeld."

Rosberg

Nico Rosberg zal zondag van pole position vertrekken. De Duitser (1.19,965) was ruim een halve seconde sneller dan Verstappen (1.20,557). Lewis Hamilton (1.20,108) start als tweede en Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo als vierde.

De race start zondag om 14.00 uur. Verstappen eindigde vorig jaar, toen hij nog voor Toro Rosso reed, als vierde. Hij hoopt ditmaal op het podium.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!