Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vermoeide Groenewegen mist 'power' in sprint

Vermoeide Groenewegen mist 'power' in sprint

RoadToRio

Cheer!

Dylan Groenewegen voelt zijn krachten wegvloeien in de Tour de France. De Nederlands kampioen kon zich zaterdag aan het einde van de veertiende etappe niet mengen in de massasprint.

Deel dit artikel op social media

''Ik merk dat ik vermoeid begin te raken, ik miste de power'', erkende Groenewegen aan de finish in Villars-les-Dombes.

De 23-jarige Amsterdammer vond in de sprint geen aansluiting met toppers als Mark Cavendish, Alexander Kristoff, Peter Sagan en Marcel Kittel. Groenewegen kwam als elfde over de streep in de rit die werd gewonnen door Cavendish.

''Op 2 kilometer van de streep raakte ik even in het gras omdat ze voor me ineens vol in de remmen gingen, daardoor was ik de jongens kwijt. Maarten Wynants reed me weer heel goed naar voren, rond de twaalfde positie. Daar ben ik blijven zitten. De power die ik normaal heb, ontbreekt nu. Na het NK is het heel druk geweest met alles daar omheen en de Tour heeft veel impact op me. Alles bij elkaar begin ik nu een beetje vermoeid te raken.''

Opgeven

Aan opgeven denkt Groenewegen voorlopig niet, hoewel hij voor zichzelf voorlopig geen sprintkansen meer ziet. ''Als ik Parijs haal, wordt dat waarschijnlijk pas de volgende mogelijkheid. Vooraf was Parijs halen niet het doel, wel leren voor de komende jaren. Dat heb ik tot nu toe gedaan, het gaat steeds beter. Als ik me oké voel, wil ik doorgaan. Ik zie dan onderweg wel hoe het gaat.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!