Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Breggen en De Jong komen seconde tekort voor roze trui

Van der Breggen en De Jong komen seconde tekort voor roze trui

RoadToRio

Cheer!

Ze waren er heel dichtbij, maar Thalita de Jong en Anna van der Breggen van Rabo-Liv hebben de overwinning in de proloog van de Giro Rosa, de belangrijkste meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen, aan Leah Kirchmann moeten laten. 

Deel dit artikel op social media

De Canadese van Liv-Plantur had met een tijd van 2.23 één seconde minder nodig voor het twee kilometer lange parcours dan de Nederlandsen, die twee en drie werden. Bij de beste tien uiteindelijk drie landgenoten. Roxane Knetemann, eveneens van Rabo-Liv, werd vijfde. 

De eerste roze trui gaat dus naar Kirchmann. Vorig jaar won Van der Breggen het eindklassement. De Giro Rosa duurt nog tot volgende week zondag. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anna aan!