Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Trotse estafettevrouwen na goud hongerig naar succes in Rio

Trotse estafettevrouwen na goud hongerig naar succes in Rio

RoadToRio

Cheer!

De Nederlandse estafettevrouwen waren zondag stuk voor stuk trots na het behalen van de Europese titel op de 4x100 meter in Amsterdam.

Deel dit artikel op social media

"Op naar meer", zei Dafne Schippers, die na 100 meter het stokje had overgenomen van Jamile Samuel. Tessa van Schagen en Naomi Sedney maakten het karwei vervolgens af in een nieuw Nederlands record van 42,04. De vrouwen lieten daarmee de Britse en Duitse vrouwen achter zich.

"De wissels gingen goed. Het was eindelijk een goede ronde", zei Schippers bij de NOS. Ze won eerder ook al individueel goud op de 100 meter.

De 24-jarige Utrechts liet zaterdag na die zege de series op de estafette lopen, vanwege lichte hamstringklachten. "Ik was wat kramperig, het was verder niet al te groot. Het extra dagje rust heeft me goed gedaan, zodat ik hier kon staan."

Schippers had alle lof voor haar ploeggenoten. "Ik heb ze gisteren op het laatste moment laten weten dat ik niet zou lopen in de series. Toch heeft iedereen het hoofd koel gehouden, complimenten."

Sedney

Slotloopster Sedney besefte dat de Nederlandse ploeg oppermachtig was. "Het ging heel goed. Maar het doel is nu om nog harder te gaan."

Dat moet dan gebeuren tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar Oranje in deze vorm kanshebber op een medaille is.

Van Schagen erkende dat het een voordeel was om voor eigen publiek te mogen sprinten. "Het geeft echt een boost als je hoort hoe hard iedereen klapt. Als team krijg je nog meer steun dan als individueel loopster."

Toch wist startloopster Samuel dat het zonder kopvrouw Schippers allemaal veel moeilijker was geweest. "Ik ben hier superblij mee. En ik ben ook blij omdat Dafne erbij is. Dit was echt een goede race."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Naomi, Tessa, Jamile en Dafne aan!