Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Titelverdedigster Vos wil vooral genieten van wegrace in Rio

Titelverdedigster Vos wil vooral genieten van wegrace in Rio

RoadToRio

Cheer!

RIO - Titelverdedigster Marianne Vos beseft dat ze volgende week niet de topfavoriet is voor de olympische wegwedstrijd bij de Spelen in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

De Nederlandse wielrenster veroverde acht jaar geleden in Peking al goud op de baan en kroonde zich vier jaar geleden tot olympisch kampioene op de weg in Londen.

Hoewel de 29-jarige Vos begrijpt dat die status verwachtingen schept, verwacht de drievoudig wereldkampioene dat ze niet de grote favoriet is na een zware periode met blessures en fysieke overbelasting.

Vos schuift Anna van der Breggen dan ook naar voren als de uitgesproken kopvrouw van de Nederlandse equipe in de wegrace van volgende week zondag in Rio. "Zeker op dat zware parcours. Anna heeft die rol afgedwongen. Voor mij maakt het niet zoveel uit."

In de Ronde van Thüringen merkte de Brabantse wel dat ze het juiste gevoel weer te pakken had. Vos boekte drie dagzeges in de Duitse rittenkoers. "Daar reden rensters die ook de laatste test voor de Spelen deden."

Toch wil Vos vooral ook gaan genieten van het olympische spektakel in Brazilië. "Omdat ik doe wat ik het liefste doe: leven als een topsporter, met een groep naar een grote wedstrijd toewerken."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marianne aan!