Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Teleurgestelde Groenewegen kritisch op uitvoering sprint

Teleurgestelde Groenewegen kritisch op uitvoering sprint

Cheer!

Dylan Groenewegen was donderdag ontevreden over zijn zevende plek in de zesde etappe van de Tour de France. De renner van Lotto-Jumbo baalde van de manier waarop zijn ploeg te werk ging tijdens de voorbereiding op de sprint.

Deel dit artikel op social media

"We reden veel te vroeg op kop, waardoor ik zelf positie moest kiezen. Ik probeerde me er met wat geluk tussen te beuken, maar dat was te lastig. Hier ben ik zeker niet blij mee", aldus Groenewegen na afloop in Montauban.

"Ik heb een paar keer 'rustig, rustig' geroepen, maar dat is moeilijk te horen met al dat publiek hier."

Mark Cavendish trok uiteindelijk aan het langste eind in de massasprint door de Duitser Marcel Kittel nipt voor te blijven. De 31-jarige Brit boekte al zijn derde ritzege deze Tour.

Ook de 23-jarige Groenewegen hoopte tijdens zijn eerste Tour een rol van betekenis te spelen in de sprintetappes, maar de Nederlander vindt dat hij zijn ambities tot dusver nog niet heeft kunnen waarmaken.

Sprint

"Ik denk dat er meer in zit dan ik nu heb laten zien. Mijn sprint is gewoon goed en het gaat steeds beter, maar ik heb vandaag eigenlijk nooit voluit kunnen sprinten omdat ik geen ruimte had, daar baal ik eigenlijk nog het meest van", aldus Groenewegen, die zijn ploeg desondanks niet te veel verwijten wil maken.

"We moeten beseffen dat het voor iedereen de eerste Tour is, voor de sprinttrein en voor mij. Ik sta hier om te leren, dan weet je dat het fout kan gaan. Er komen nog genoeg Tours aan, maar we moeten hier wel van leren."

De doelen van Groenewegen deze Tour lagen vooral in deze eerste zes dagen. De volgende sprintkans is waarschijnlijk pas volgende week woensdag in de elfde etappe. Eerst moet de Amsterdammer net als de rest van het peloton de Pyreneeën over.

"We gaan het van dag tot dag bekijken, maar zo lang ik me fit voel, wil ik het proberen en als ik me niet meer fit voel, dan houdt het op."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!