Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Smith en Cadée verspelen laatste kans op olympisch ticket

Smith en Cadée verspelen laatste kans op olympisch ticket

RoadToRio

Cheer!

GROOTEBROEK - Discuswerpers Rutger Smith en Erik Cadée zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Bij een laatste, ultieme poging in het Noord-Hollandse Grootebroek moesten beide atleten constateren dat de kwalificatienorm van 65 meter voor hen niet haalbaar is, waarmee de deur naar Rio definitief in het slot is gevallen.

Deel dit artikel op social media

Smith kwam tot een afstand van 62,61 meter, Cadée was erg dichtbij met 64,09 meter. 

Smith baalde van zijn worpen en voelde dat er meer in had gezeten. "Dit is balen, mijn techniek liep niet echt soepel, ik kreeg de discus niet door de wind heen. Maar geen excuses, ik heb niet ver genoeg geworpen."

Ook Cadée had op meer gehoopt. "Ik weet dat het erin zit, maar alles moet op zijn plaats vallen en dat deed het niet. Ik heb gegokt en verloren."

Bij de EK in Amsterdam van vorige week haalde Smith de finale, maar hij wist daarin niet de gewenste afstand te gooien. Smith eindigde uiteindelijk als elfde. Cadée haalde de finale niet en werd 17de.

Om beide atleten nog een kans te geven op Rio werden in Grootebroek nog twee wedstrijden uitgeschreven. Cadée probeerde het al op zondag, maar kwam toen niet verder dan 63,75 meter. Een dag later werd zijn olympische droom, samen met die van Smith, verstoord.

Misschien naar Tokio, afsluiten voor Rio

Waar Smith in 2013 dacht dat zijn carrière ten einde was toen hij zijn achillespees scheurde, denkt hij nu zelfs stiekem aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

"Zeg nooit nooit, ik wil in elk geval door tot het WK van 2017. Tijdens de komende Spelen zorg ik wel dat ik twee weken ergens anders op de aardbol ben waar geen tv is. Ik ga in ieder geval niet kijken."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rutger en Erik aan!