Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Sintnicolaas blijft ondanks tegenvallend EK hopen op medaille in Rio

Sintnicolaas blijft ondanks tegenvallend EK hopen op medaille in Rio

Cheer!

Tienkamper Eelco Sintnicolaas kende woensdag geen goede eerste dag op de EK in Amsterdam. Na vijf onderdelen staat de Zuid-Hollander zeventiende en toch hoopt hij volgende maand op de Olympisch Spelen in Rio de Janeiro voor een medaille te gaan.

Deel dit artikel op social media

"Ik ga naar Rio met het idee dat ik een medaille wil winnen. Dat is lastig en zeker onder deze omstandigheden, maar soms kan een minimale verandering leiden tot veel betere resultaten", vertelt de 29-jarige Sintnicolaas.

De winnaar van zilver op de EK in 2010 doet in Amsterdam vooral mee om ritme op te doen, nadat hij in februari een enkeloperatie onderging. Hij is in het Olympisch Stadion pas bezig aan zijn eerste tienkamp van dit jaar.

"Ik voel mijn enkel nog wel. Ik heb er vijf injecties in gehad om de pijnstilling een beetje te spreiden. Dat is vervelend, maar niet iets wat me beperkt. Het is een restklacht van de operatie."

"Die klacht kan niet erger worden, maar ik doe wel ritme op voor Rio. Daarom is het nuttig om hier mee te doen. Timing en ritme, daar ontbreekt het nog aan."

Frustrerend

Sintnicolaas had wel verwacht dat zijn EK beter zou verlopen, zeker omdat hij over zes weken al in actie moet komen in Rio. "Natuurlijk had ik gehoopt dat het beter zou gaan. De sfeer is geweldig, dat maakt het extra frustrerend dat de resultaten tegenvallen. Maar ik ga echt niet als zeventiende eindigen."

"Vervolgens is het zaak de intensiteit vast te houden en hopelijk kan ik dan een paar kleine technische en timingprobleempjes oplossen, waardoor ik nog een reuzenstap kan maken tot Rio."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Eelco aan!