Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers weet nog niet of ze finale 4x100 meter kan lopen

Schippers weet nog niet of ze finale 4x100 meter kan lopen

Cheer!

Dafne Schippers moest zich zaterdagavond vlak voor aanvang van de halve finales van de 4x100 meter estafette bij de EK atletiek in Amsterdam afmelden en de kersverse Europees kampioen op de 100 meter weet nog niet of ze zondag wel gaat starten in de eindstrijd.

Deel dit artikel op social media

"Tijdens de warming-up kreeg ik een klein beetje last van mijn hamstring. Morgen is weer een nieuwe dag en dan gaan we weer verder kijken", liet Schippers in het Olympisch Stadion aan de NOS weten.

Zonder de 24-jarige Utrechtse, die donderdag goud veroverde op de kortste sprintafstand, plaatsten de estafettevrouwen zich ternauwernood voor de finale. Jamile Samuel, Marije van Hunenstijn, Tessa van Schagen en Naomi Sedney zetten overall de zevende tijd neer: 43,34.

"Gelukkig staan we toch gewoon in de finale", zei een opgeluchte Schippers. "Één wissel was nog wel even spannend, maar dat komt omdat iemand (Van Hunenstijn, red.) opeens nieuw in het team zit."

"Het zijn altijd moeilijke beslissingen om te nemen", vervolgde Schippers. "Ik wil altijd lopen in het Nederlandse team, maar op dit moment kan ik geen risico's nemen. De artsen hebben nog even naar mijn bovenbeen gekeken en die zeiden ook dat ik beter niet in actie kon komen. Morgenochtend gaan we goed kijken met de fysio wat verstandig is."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!