Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers prolongeert Europese titel 100 meter

Schippers prolongeert Europese titel 100 meter

Cheer!

Dafne Schippers heeft in Amsterdam haar Europese titel op de 100 meter geprolongeerd. De 24-jarige Utrechtse was voor een uitverkocht Olympisch Stadion in de finale veel te sterk voor de concurrentie. Schippers zegevierde in 10,90 seconden. Dat is net boven haar Nederlands record van vorig jaar in Peking, toen ze 10,81 liep.

Deel dit artikel op social media

Voor Schippers is het haar derde Europese titel. Twee jaar geleden in Zürich won ze naast de 100 ook de 200 meter. Die afstand liet ze in Amsterdam met het oog op de Olympische Spelen in Rio schieten. Op de EK in eigen land is het nog wel de bedoeling dat Schippers in de finale van de 4x100 meter uitkomt. Die staat zondag gepland.

Het verschil met de andere sprintsters in de finale was groot. Schippers, die het afgelopen jaar in haar trainingen veel aandacht besteedde aan haar start, was goed weg. Elke pas was raak. Haar versnelling in het tweede deel van de race zorgde voor een imposante zege. In Europa heeft de Nederlandse geen concurrentie, bleek weer eens.

De Bulgaarse Ivet Lalova-Collio finishte in 11,20 als tweede. Brons was voor de Zwitserse Mujinga Kambundji in 11,25.

Voor Schippers vormt de Europese titelstrijd in eigen land het laatste opstapje richting de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar ze wil schitteren op de 100 en 200 meter.

"En winnen op weg naar de Spelen is belangrijk voor haar", zegt atletiekcommentator Léon Haan over de ambities van Schippers. "Zij wil altijd winnen. Daar draait het ook om in de sport. Schippers wil gewoon de bevestiging dat ze de beste is. En een titel op weg naar Rio geeft een extra boost."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!