Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Russische handbalsters gewoon naar Spelen

Russische handbalsters gewoon naar Spelen

RoadToRio

Cheer!

MOSKOU - De Nederlandse handbalsters spelen op 14 augustus gewoon tegen Rusland in de groepsfase van het olympisch toernooi. De internationale handbalfederatie (IHF) heeft de Russinnen toestemming gegeven af te reizen naar Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

 

Volgens de IHF zijn alle Russische speelsters de afgelopen week onderworpen aan een uitgebreide dopingcontrole buiten Rusland en wezen de resultaten uit dat de handbalsters 'schoon' zijn.

Het IOC besloot onlangs, ondanks een schokkend rapport van het mondiale antidopingbureau WADA over een door de staat gedirigeerd dopingsysteem, geen collectieve schorsing over sportgrootmacht Rusland af te roepen.

De internationale bonden kregen de taak alle Russische atleten die zich voor de Olympische Spelen hadden gekwalificeerd door te lichten op hun dopingverleden of banden met het dopingsysteem.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!