Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Poels laat zich met plezier iedere dag afzakken

Poels laat zich met plezier iedere dag afzakken

RoadToRio

Cheer!

De Tour de France is drie sprintetappes oud en Wout Poels staat al op 5 minuten en 21 seconden van geletruidrager Peter Sagan. Dat is ver beneden de stand van een winnaar van Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Valencia. Valpartijen? Technisch malheur? 

Deel dit artikel op social media

"Nee hoor, zo is de afspraak", aldus de buitengewoon ontspannen Poels. "Zo'n tien tot vijftien kilometer voor het einde zeggen ze via de communicatie: Wout, naar achteren. Dan kan ik me laten afzakken en zit mijn werk erop."

Het is duidelijk. Wout Poels gaat de Tour niet winnen. "Maar dat was ook niet de planning", aldus Poels, die zich volledig moet opofferen voor een derde Tourzege van kopman Chris Froome.

En dus spaart hij zich voor de bergen. Zijn werk begint woensdag, een paar dagen later trekt het peloton de bergen in. "De vijfde etappe wordt al een lastige rit. Dan moet ik bij de pinken zijn. En rit acht en negen, dat worden ook wel lastige ritten."

Contador

Het rampscenario is wat Alberto Contador overkwam in de eerste etappe: vallen. "Voor ons is het alleen maar goed dat hij 48 seconden verliest. Die moet je bergop maar terug zien te pakken."

Mocht de Spanjaard het toch proberen, dan zit Poels klaar om het gat dicht te rijden. Met minuten achterstand, maar wel met frisse benen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!