Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Paratriatleten gekwalificeerd voor Paralympische Spelen in Rio

Paratriatleten gekwalificeerd voor Paralympische Spelen in Rio

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

ARNHEM – Paralympic TeamNL is vandaag uitgebreid met vier paratriatleten. NOC*NSF heeft de voordracht voor kwalificatie en uitzending van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) gehonoreerd.

Deel dit artikel op social media

Jetze Plat en Geert Schipper vertegenwoordigen Nederland op de Paralympische Spelen in Rio in de klasse PT1M, voor sporters in een rolstoel. Joleen Hakker en piloot Linda van Vliet komen in actie in de klasse PT5F, voor visueel beperkte sporters. De paratriatlon staat in Rio voor het eerst op het paralympisch programma en gaat over 750 meter zwemmen, twintig kilometer fietsen of handbiken en vijf kilometer lopen of wheelen.

Voor Jetze Plat worden het bijzondere Spelen, aangezien hij ook als handbiker is gekwalificeerd voor Rio 2016. Tijdens zijn eerste Spelen, in Londen, eindigde de in Vrouwenakker woonachtige Plat op de wegwedstrijd als vierde. Voor Geert Schipper uit Spanbroek worden het zijn eerste Spelen. Joleen Hakker (met piloot Linda van Vliet) gaat voor haar derde Paralympische optreden. In 2008 in Peking kwam de inwoonster van Soest in actie bij het roeien, tijdens de Spelen van 2012 in Londen vertegenwoordigde ze Nederland bij het wielrennen op de tandem.

Bekijk hier wie er tot nu toe namens Nederland zijn gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jetze, Geert en Joleen aan!