Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Olympic en Paralympic TeamNL gepresenteerd

Olympic en Paralympic TeamNL gepresenteerd

RoadToRio

Cheer!

DEN HAAG - 241 Olympische sporters en 114 Paralympische sporters gaan Nederland vertegenwoordigen op de Spelen van Rio. Dat werd bekend tijdens de presentatie van TeamNL vanmiddag in het Kurhaus in Scheveningen.

Deel dit artikel op social media

De Olympische Spelen vinden plaats van 5 tot en met 21 augustus, de Paralympische Spelen zijn een maand later, van 7 tot en met 18 september.

Bij de Olympische Spelen vier jaar geleden in Londen namen 178 sporters in naam van Oranje deel. "We komen in 21 van de 28 takken van sport in Rio in actie'', liet chef de mission Maurits Hendriks tijdens een gloedvolle toespraak weten. "Dat is een groot compliment aan de Nederlandse sportwereld waard, ook al omdat we zeker geen gemakkelijke jaren achter de rug hebben.''

Aan de Paralympische Spelen in Rio doen 114 Nederlandse sporters mee. "Het is onze grootste, jongste, beste en fitste ploeg ooit'', sprak chef de mission André Cats. "Ik ben er trots op om dit prachtige team met mijn asistent chef de mission Esther Vergeer mag leiden.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!