Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Motorcrosser Herlings stelt rentree uit

Motorcrosser Herlings stelt rentree uit

Cheer!

LOMMEL - Motorcrosser Jeffrey Herlings stelt zijn rentree in het WK nog even uit. De Brabander, die herstelt van een sleutelbeenbreuk, start dit weekeinde ook niet bij de Grand Prix van België in Lommel. 

Deel dit artikel op social media

De 21-jarige Herlings ontbrak vorig weekend ook al bij de Grand Prix van Tsjechië.

De tweevoudig wereldkampioen brak een kleine drie weken geleden zijn sleutelbeen tijdens de Dutch Masters in Halle. Een operatie volgde vrijwel direct en de Elsendorper revalideert goed, maar hij waakt voor een te snelle terugkeer in het kampioenschap.

''Ik zou kunnen rijden, maar mijn sleutelbeen is nog kwetsbaar. Mocht ik er weer een tik op krijgen dan bestaat de kans dat ik er dit seizoen nog langer uit lig. Dat risico wil ik niet nemen'', aldus Herlings vrijdag tegen Omroep Brabant.

Royale voorsprong

Herlings won tot zijn val in Halle alle twaalf verreden Grands Prix van dit seizoen en geniet nog altijd een royale voorsprong van 127 punten op zijn naast concurrent Jeremy Seewer.

De afgelopen twee seizoenen liep Herlings de titel steeds mis door zware blessures. Vorig jaar klom hij na een gebroken sleutelbeen al snel weer op zijn motor, maar vervolgens brak hij zijn heup en was het seizoen voorbij.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!