Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Motorcrosser Herlings hoopt op snelle rentree na operatie aan sleutelbeen

Motorcrosser Herlings hoopt op snelle rentree na operatie aan sleutelbeen

Cheer!

Motorcrosser Jeffrey Herlings is maandag succesvol geopereerd aan zijn gebroken sleutelbeen. De tweevoudig wereldkampioen in de MX2 hoopt snel zijn rentree te maken. 

Deel dit artikel op social media

''Alles is weer gemaakt'', zei Herlings opgelucht. ''Het gaat om een nette breuk, maar zonder operatie zou het vier tot zes weken hebben geduurd voordat ik hersteld zou zijn. Daarom hebben we besloten om er een plaatje op te zetten.''

De 21-jarige Brabanderliep die kwetsuur zondag op tijdens een valpartij in de tweede manche van de Dutch Masters in Halle. Herlings verwacht snel weer op de motor te zitten. Of hij de komende Grote Prijs van Tsjechië haalt, over twee weken op het circuit van Loket, is onduidelijk.

Op zijn website staat dat Herlings de komende weken gebruikt om fit terug te keren in het WK. ''Bij welke wedstrijd dat zal zijn, is nog niet besloten. Maar het staat als een paal boven water dat het niet al te lang zal duren.''

Voorsprong

Herlings heeft na twaalf Grands Prix, die hij allemaal won, aan kop van de ranglijst een royale voorsprong van liefst 169 punten op zijn eerste achtervolger.

In de MX2-klasse staan nog zes wedstrijden op het programma, waarin maximaal 300 punten zijn te verdienen. Herlings, die dit seizoen slechts in één manche niet als winnaar over de streep kwam, hoeft zich daarom voorlopig geen zorgen te maken over zijn titelkansen.

De afgelopen twee jaar hield blessureleed de motorcrosser uit Elsendorp steeds van de wereldtitel af. In 2014 brak hij zijn bovenbeen door een val, afgelopen jaar liep hij een ernstige heupblessure op.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!