Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Mollema zag 'allerbeste' tijdrit al een beetje aankomen

Mollema zag 'allerbeste' tijdrit al een beetje aankomen

RoadToRio

Cheer!

Bauke Mollema was vrijdag zeer blij met zijn optreden in de tijdrit, waardoor hij naar de tweede plaats in het algemeen klassement van de Tour de France steeg.

Deel dit artikel op social media

"Dit komt wel in de buurt van mijn allerbeste tijdrit uit mijn loopbaan", zei Mollema tegen de NOS. "Ik had er echt zin in. Ik wist ook dat ik een goede tijdrit kon rijden. Ik had me namelijk goed voorbereid op deze dag. Echt lekker dat het er dan zo uitkomt."

Mollema won met een tijd van 52.09 minuten flink wat seconden op zijn concurrenten. Van de klassementsrenners was alleen Chris Froome sneller over 37,5 kilometer. De ritwinst ging naar Tom Dumoulin.

"Ik had het parcours al een tijd geleden verkend en had het helemaal in mijn hoofd zitten", liet Mollema weten. "Ik wist wat er technisch gezien me te wachten stond. Ik had ook speciaal een lichtere fiets genomen voor deze tijdrit. Dat scheelde 700 gram en dat merk je wel bergop. Met de benen van de afgelopen dagen wist ik dat ik een goede race kon rijden."

Wind

De stevige wind kwam de 29-jarige kopman van Trek-Segafredo naar eigen zeggen wel goed uit. "Dat vond ik eigenlijk wel mooi. Dat het zo waaide, was misschien ook wel in mijn voordeel. Renners als Nairo Quintana en Daniel Martin hebben daar toch meer moeite mee."

"Ik ben bovendien als Groninger wel wat wind gewend. Ik was er wel blij mee. Ik heb wel voor een laag voorwiel gekozen, omdat het anders te gevaarlijk was. Ik heb nog steeds geprobeerd zo aerodynamisch mogelijk te blijven."

Mollema ging Adam Yates en Quintana voorbij in de algemene rangschikking. "Dat is mooi en ben ik blij mee. Ik heb volgens mij veel tijd op ze gepakt. Ik voel me goed en heb er vertrouwen in dat ik deze tweede plek vast kan houden."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bauke aan!