Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Mollema wil terugkeren in Parijs voor podiumplek

Mollema wil terugkeren in Parijs voor podiumplek

RoadToRio

Cheer!

PARIJS - Bauke Mollema wilde zondag tijdens de 21e en laatste etappe van de Tour de France niet al te veel meer terugdenken aan het verspelen van zijn podiumplek. De Nederlandse kopman van Trek-Segafredo is blij dat de 103e editie Ronde van Frankrijk erop zit.

Deel dit artikel op social media

"Langzaam maar zeker besef je op zo'n dag dat het gedaan is. Het heeft geen zin om er nu nog negatieve energie in te steken", zei Mollema tegen de NOS.

Op de Champs-Élysées schreef André Greipel de slotrit op zijn naam en stelde Chris Froome zijn eindzege veilig. Mollema eindigde als elfde in het algemeen klassement. De 29-jarige Groninger had lang uitzicht op een podiumplek, maar die verspeelde hij vrijdag door een valpartij.

"We moeten vooruit en ik ga hier zeker nog wel een paar keer terugkomen. Ik ga de komende jaren vechten om wel op het podium te staan in Parijs en niet tot een paar dagen voor het einde. Ik was dichtbij, dat is goed en neem ik mee naar volgend jaar."

Mollema noemde de laatste etappe naar Parijs een 'beroerde'. "Maar dat is elk jaar het geval met die kasseien. Er vlogen honderd bidons over de weg en in de laatste paar rondjes waren er ook nog de nodige valpartijen. We hebben het gelukkig weer overleefd."

Rio

De best geklasseerde Nederlander is de komende dagen te bewonderen in een aantal criteriums en komt zaterdag in actie in de Clásica San Sebastián. Daarna reist hij af naar Rio de Janeiro om daar deel te nemen aan de olympische wegwedstrijd.

"Ik heb misschien nog een paar dagen nodig om de teleurstelling van het missen van het podium te verwerken. Nu overheerst dat nog. Maar ik kijk vooruit en wat dat betreft is het lekker dat Rio al zo snel op het programma staat. Het lijkt me geweldig om daar te rijden, zeker met dat parcours."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bauke aan!