Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Mollema vindt verspelen tweede plaats in Tour eigen schuld

Mollema vindt verspelen tweede plaats in Tour eigen schuld

RoadToRio

Cheer!

Bauke Mollema nam het vrijdag vooral zichzelf kwalijk dat hij door een valpartij tijdens de negentiende etappe van de Tour de France zijn tweede plaats in het algemeen klassement verspeelde.

Deel dit artikel op social media

"Dit is klote, ik heb het verneukt", waren de eerste woorden van de zichtbaar teleurgestelde Mollema tegen de NOS.

De Nederlandse kopman van Trek-Segafredo schoof vlak voor de slotklim onderuit en kon de aansluiting bij zijn concurrenten niet meer vinden. Hij verloor uiteindelijk 4 minuten en 25 seconden op ritwinnaar Romain Bardet en zakte naar de tiende plek in het klassement.

"We gingen in de slotfase hard naar beneden", herinnerde Mollema zich nog. "Ik zat prima. Eén snelle bocht en ik glij weg. Daarna kwam die hele bochtige afdaling. Ik kwam nog wel een beetje terug, maar overal ontstonden gaten. Op die grote weg was het gedaan."

Eigen schuld

De 29-jarige Groninger probeerde op de Mont Blanc tegen beter weten in terug te komen. "Je begint de klim natuurlijk al met een achterstand. Ik reed volle bak naar boven. Maar toen ze vooraan gingen aanvallen blies ik mezelf op. Je weet dat als je er niet in slaagt om in het eerste deel van de klim terug te komen, dat het dan gedaan is met je."

Mollema vindt de valpartij zijn eigen schuld. "Het wegdek was nat en het ging snel. Ik had er vertrouwen in dat ik in de regen goed naar beneden kon rijden. Dit is echt zo balen. Ik verspeel hier mijn klassement, dat is gewoon kut. Dit gaat niet meer goedkomen morgen."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bauke aan!