Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Mollema schrijft Clasica San Sebastian op zijn naam

Mollema schrijft Clasica San Sebastian op zijn naam

RoadToRio

Cheer!

SAN SEBASTIAN - Bauke Mollema heeft zaterdag de Clásica San Sebastian op zijn naam geschreven. De 29-jarige Nederlander van Trek-Segafredo kwam solo over de finish in de Baskische klassieker.

Deel dit artikel op social media

Mollema is de eerste Nederlander sinds Erik Dekker in 2000 die de Clásica San Sebastian wint.

Met de overwinning in de koers over 220,2 kilometer in het Spaans Baskenland nam Mollema revanche voor het teleurstellende einde van de Tour de France, waarin hij een zeker lijkende podiumplek in het eindklassement verspeelde en als elfde afsloot.

Mollema eindigde de afgelopen vier jaar al in de top tien bij de klassieker in San Sebastian. Hij werd achtereenvolgens vijfde, negende, tweede en zesde. Komende zaterdag rijdt Mollema de wegwedstrijd bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Adam Yates, de winnaar van vorig jaar, plaatste op de steile slotklim Murgil Bidea de eerste aanval van de favorieten en kreeg Joaquim Rodriguez met zich mee. Mollema en Alejandro Valverde achterhaalden de twee, waarop de Nederlander opnieuw demarreerde en er alleen vandoor ging.

Rodriguez, Valverde en de aangesloten Tony Gallopin slaagden er niet in om de Nederlander in de afdaling te achterhalen. Gallopin kwam op vijf seconden achterstand als tweede over de finish. Valverde werd derde.

Mollema pakt met de winst zijn eerste grote overwinning in een eendaagse wedstrijd in de UCI Worldtour. 

Moser

Moreno Moser, Rui Costa, Pirmin Lang, Janse van Rensburg, Jaime Roson, en Löic Chetout vormden de kopgroep van de dag.

Het zestal kreeg een maximale voorsprong van ruim zes minuten, maar met nog vijftig kilometer te gaan werden ze teruggepakt door het peloton.

Tom Jelte Slagter kwam als achtste over de streep op 34 seconden van Mollema en was daarmee de tweede Nederlander.

Het parcours van de Clásica San Sebastian vertoont gelijkenis met de wegewedstrijd in Rio, waarin eveneens driemaal stevig geklommen moet worden en de renners via een technische afdaling op een vlakke finish afstevenen. Mollema vertrekt zondag naar Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bauke aan!