Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Mollema hekelt 'bizar' incident op Mont Ventoux

Mollema hekelt 'bizar' incident op Mont Ventoux

RoadToRio

Cheer!

VENTOUX - Bauke Mollema had donderdag geen goed woord over voor het incident op de Mont Ventoux, waarbij geletruidrager Chris Froome, Richie Porte en hijzelf ten val kwamen.

Deel dit artikel op social media

Het drietal ging een kilometer voor de finish in de twaalfde Touretappe naar de grond door een opstopping, die naar verluidt werd veroorzaakt door een toeschouwer.

"Dit is bizar en mag niet gebeuren", zei Mollema na afloop tegen de NOS. "500 meter eerder dacht ik al: als dat maar goed gaat. Het was superdruk door publiek, waardoor de weg heel nauw was. Voor ik het wist ging ik over de kop en lagen we met z'n drieën op de grond."

"Na de val pakte ik zo snel mogelijk mijn fiets en ben ik de laatste kilometer volle bak naar de finish gereden. Maar dit slaat natuurlijk nergens op", aldus Mollema, die als tiende over de finish kwam en naar de vierde plek steeg in het algemeen klassement.

Froome

De renner van Trek-Segafredo wist weliswaar snel weer zijn fiets te pakken, maar Froome kon niet verder. De 31-jarige Brit had een nieuwe fiets nodig en liep in afwachting daarvan in paniek de berg op.

Froome verloor veel tijd en daarmee ook zijn leiding in het algemeen klassement, maar de jury besloot na afloop van de etappe om Froome dezelfde tijd te geven als Mollema. Daardoor behoudt de renner van Sky zijn leiderstrui.

Mollema hield ondanks het incident op de Mont Ventoux wel een goed gevoel over aan zijn eigen prestatie in de twaalfde etappe. "Ik voelde me wel goed vandaag, dus ik ben blij dat ik een mooie stap heb kunnen zetten in het klassement. Dit is een opsteker voor de tijdrit van morgen."

Bekijk alle klassementen in de Tour

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bauke aan!