Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Mollema blij dat hij 'linke finale' in Bern goed is doorgekomen

Mollema blij dat hij 'linke finale' in Bern goed is doorgekomen

RoadToRio

Cheer!

BERN - Bauke Mollema vond de finale van de zestiende rit van de Tour de France een stuk lastiger dan hij op papier leek en dus was de Groninger blij dat hij de etappe van maandag zonder kleerscheuren doorkwam.

Deel dit artikel op social media

"Het was gevaarlijk vandaag, een linke finale", aldus Mollema, die in dezelfde tijd als winnaar Peter Sagan als negentiende over de streep kwam in Bern.

De etappe naar Zwitserland was op papier vlak, maar het ging de hele dag op en af en in de laatste kilometers lagen nog twee klimmetjes en moesten de renners over kasseien. De eerste groep bestond daardoor nog maar uit 34 renners.

"We wisten van tevoren dat de laatste drie kilometer ook een finale voor de klassementsrenners zou worden, maar ik wist niet dat de laatste twintig, dertig kilometer zo erg zouden zijn", zegt Mollema.

"Er stonden wel een paar honderd verkeerseilanden en rotondes in de laatste dertig kilometer. Dan nog die kasseien in de laatste kilometers, een beetje bergop daar, smalle wegen; het was eigenlijk een belachelijke finish."

De nummer twee van het klassement moest zo een dag voor de rustdag nog goed opletten. "Vandaag was op papier een makkelijke rit, maar er is de hele dag superhard gereden. Tony Martin was vooraan lekker aan het 'brommeren'. Zo'n dag moet je toch ook maar goed door zien te komen en dat is goed gelukt."

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bauke aan!