Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Mollema blij dat hij 'goede zaken' doet in klassement

Mollema blij dat hij 'goede zaken' doet in klassement

RoadToRio

Cheer!

MEGEVE - Bauke Mollema was donderdag tevreden dat hij zich in de klimtijdrit in de Tour de France goed herstelde van zijn mindere optreden op woensdag en dat hij niet veel tijd verloor op zijn concurrenten voor een podiumplaats.

Deel dit artikel op social media

"Richie Porte komt wel wat dichter bij, maar ik denk dat ik voor het klassement gewoon goede zaken heb gedaan", aldus Mollema in Megève. "Ik voelde me vandaag in ieder geval veel beter dan gisteren."

De Groninger verloor woensdag in de eerste zware Alpenetappe ruim een halve minuut op veel van zijn concurrenten, onder wie de nummer drie in het klassement Adam Yates.

In de tijdrit van zeventien kilometer eindigde de kopman van Trek-Segafredo als zeventiende en gaf hij maar twee seconden toe op Yates. Het verschil met de Brit in het klassement is daardoor nog 24 seconden. Porte staat zesde op ruim een minuut van Mollema.

"Het was natuurlijk het mooiste geweest als ik tijd had gewonnen op Yates, maar gisteren had ik het lastig en ik ben blij dat ik er vandaag goed doorheen kwam", zegt Mollema.

"Ik kon lekker afzien, had weer goede power in de benen. Je weet dat deze tijdritten heel belangrijk zijn voor het klassement, dus ik ben blij dat het goed is gegaan. Ik ga de komende twee dagen doorvechten om mijn podiumplaats vast te houden."

Verkennen

Mollema zag het als een groot voordeel dat hij de tijdrit van Sallanches naar Megève voor de Tour uitgebreid had verkend, zeker in de laatste twee dalende kilometers naar de streep.

"Ik wist dat ik nergens hoefde te remmen, dus ik kon op snelheid komen en vervolgens gewoon gaan zitten."

De Nederlander verloor nog wel zijn enige bidon vlak na de start omdat hij over een put in de weg reed. "Bergop was het af en toe wel even lekker geweest om wat te kunnen drinken, want het was nogal warm vandaag. Maar ik heb er niet heel veel last van gehad."

Bekijk alle klassementen in de Tour de France

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bauke aan!