Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Mollema blij dat hij elfde Touretappe zonder kleerscheuren doorkwam

Mollema blij dat hij elfde Touretappe zonder kleerscheuren doorkwam

Cheer!

MONTPELLIER - Bauke Mollema was woensdag blij dat hij de lastige elfde etappe van de Tour de France zonder grote problemen doorkwam en ten koste van Joaquim Rodríguez naar de vijfde plaats in het algemeen klassement steeg.

Deel dit artikel op social media

"Dit was niet normaal", begon Mollema zijn verhaal tegenover de NOS. "Het begon al bij kilometer nul. Er was constant hectiek en stress. Ik ben echt blij dat ik deze dag goed ben doorgekomen."

De door Peter Sagan gewonnen rit naar Montpellier werd gekenmerkt door waaiers, waardoor er verschillen ontstonden in de rangschikking. Zo pakte geletruidrager Chris Froome twaalf seconden op de concurrentie en verloor onder anderen Rodriguez meer dan een minuut.

"Het is mooi dat Rodriquez veel tijd verliest", aldus Mollema, die zelf zes tellen na Froome over de streep kwam. "Daarom zei ik ook in de slotfase tegen mijn ploeggenoten dat ze stevig door moesten rijden."

"De ploeg reed echt supergoed. We zaten steeds op de goede momenten van voren. Ook in de finale zat ik steeds bij de eerste tien renners."

De 29-jarige kopman van Trek-Segafredo had stiekem echter gehoopt dat ook hij kon ontsnappen uit het peloton. "Maar Sagan ging er opeens als een raket vandoor, dat was me iets te veel van het goede. Maar goed, ik zat ook goed. Ik ben nooit in de problemen geweest."

Mont Ventoux

Donderdag krijgen de renners weer een forse bergetappe voor de kiezen, al overweegt de organisatie van de Tour de finish op de loodzware Mont Ventoux te verplaatsen. Mollema wacht het rustig af.

"Het is daar al link als er een normale wind staat, laat staan met deze wind. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren. Misschien moeten ze de finish op zeven kilometer van de top leggen, dan heb je ook al een aardige klim gehad. Het maakt mij niet uit. Ik ben als Groninger wel wat wind gewend."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bauke aan!