Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Meppelink en Van Iersel vierde op Gstaad Major

Meppelink en Van Iersel vierde op Gstaad Major

Cheer!

Madelein Meppelink en Marleen van Iersel zijn op de Gstaad Major als vierde geëindigd. Ze verloren vanmorgen in de halve finale nipt van de uiteindelijke winnaars Larissa en Talita (Brazilië) en in de strijd om het brons moesten ze hun meerdere erkennen in Duitsland. Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst verloren vanavond in de kwartfinale van Brazilië.

Deel dit artikel op social media

Meppelink en Van Iersel waren gisteren heel tevreden en trots met het behalen van de ‘final four’. Maar vandaag liep het niet zoals ze wilden. In de halve finale bleken de Braziliaanse topspeelsters Larissa en Talita in twee spannende sets te sterk. De Oranje dames streden hard voor elk punt en hadden regelmatig een voorsprong, maar op de cruciale momenten wist Oranje kansen niet af te maken. Brazilië deed dat wel en won met 18-21 en 19-21.

In de strijd om het brons van de Gstaad Major stonden Meppelink en Van Iersel tegenover een ander topteam, de Duitsers Ludwig en Walkenhorst. In deze partij hadden de Oranje dames eigenlijk geen schijn van kans. Duitsland speelde veel efficiënter en had de touwtjes compleet in handen. Ludwig ging zelfs een deel van de wedstrijd blokkeren, dat deed ze nog overtuigend ook. De eerste set ging met 13-21 naar Ludwig en Walkenhorst en in de tweede set maakten de vrouwen van Beachvolleybal Team Nederland veel fouten. De set ging met 16-21 verloren en daarmee eindigden de Oranje dame op de zure vierde plek.

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst kwamen vandaag drie keer in actie. In de tussenronde versloegen ze vanmorgen vroeg overtuigend van het Poolse topteam Fijalek/ Prudel. In de achtste finale moesten de mannen flink aan de bak. Na drie lange en zware sets werden de Mexicanen Virgen en Ontiveros uitgeschakeld.

In de kwartfinale stonden de Oranje mannen vanavond tegenover het Braziliaanse duo Pedro/Evandro. Dat werd een hele spannende wedstrijd met ups en downs bij allebei de teams. De eerste set ging met 23-21 naar Nummerdor en Varenhorst, maar daarna sloegen de Brazilianen toe. Ze gingen hogere sets spelen en dat leverde resultaat op: 18-21 en 9-15. De Oranje mannen eindigden daardoor op de vijfde plek in Gstaad.

Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer verloren vanmiddag in de achtste finale met 0-2 van het Letse topteam Samoilovs/ Smedins en moesten genoegen nemen met de negende plek. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Gijs, Morph, Marleen, Christiaan, Jantine, Robert, Reinder, Sophie, Alexander en Madelein aan!