Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Meppelink en Van Iersel naar achtste finale Gstaad Major

Meppelink en Van Iersel naar achtste finale Gstaad Major

RoadToRio

Cheer!

Madelein Meppelink en Marleen van Iersel zijn op de Gstaad Major rechtstreeks door naar de achtste finale. Ondanks een nederlaag van vanmiddag tegen Australië, eindigden ze als eerste in de poule. Van Gestel en Van der Vlist en de talenten Daalderop en Stubbe strijden morgen in de tussenronde om een plek in de achtste finale. De Nederlandse mannenteams begonnen allebei met een nederlaag en wonnen later op de middag hun tweede pouleduel.

Deel dit artikel op social media

Meppelink en Van Iersel speelden vanmiddag tegen het Australische team Bawden/Clancy. Het duel tussen de twee olympische teams werd leuk om naar te kijken. De Oranje dames gaven alles, maar dat bleek net niet genoeg voor de winst. De partij eindigde in 19-21 en 18-21. Dankzij de overige resultaten in poule G eindigden Meppelink en Van Iersel als eerste en zijn ze direct door naar de laatste zestien.

Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist speelden vandaag tegen één van de favorieten voor de titel in zowel Gstaad als op de Olympische Spelen, het Duitse topteam Ludwig/Walkenhorst. De eerste set ging met 16-21 naar de Duitse dames, in de tweede set werd het erg spannend. Ludwig en Walkenhorst maakten het op tactische wijze af met 19-21. De Oranje dames eindigden als derde in de poule. Morgen strijden ze in de tussenronde voor een plek in de achtste finale tegen het Braziliaanse team Maria Antonelli/Lili.

De jonge talenten van Beachvolleybal Team Nederland die in Gstaad het verrassend goed doen, Nika Daalderop en Joy Stubbe, zijn ook als nummer drie van hun poule door naar de tussenronde. Vanmiddag speelden ze tegen het Braziliaanse team Juliana/Lima. In de eerste set hadden ze weinig in te brengen: 14-21. Maar in de tweede set lieten de Oranje talenten hun kracht zien en verloren ze nipt met 19-21. In de tussenronde strijden ze tegen het Australische team Bawden/Clancy.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen begonnen vandaag met een nederlaag. In hun eerste pouleduel kwamen ze maar net te kort tegen het Braziliaanse duo Álvaro Filho/Vitor Felipe. De spectaculaire strijd van 59 minuten eindigde in 1-2 (18-21, 31-29, 14-16). Later op de dag herstelden ze zich goed en wonnen overtuigend met 21-14 en 21-13 van het Amerikaanse team Rosenthal/Casebeer. Morgen spelen ze nog tegen de Amerikanen Bourne/Hyden.

Ook Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst wonnen en verloren vandaag. De eerste poulewedstrijd tussen de Zwitserse bergen werd met 1-2 verloren van het Letse team Plavins/Regza. Maar tegen de Noren Sorum en Eithun wisten de Oranje mannen hun kansen wel af te maken en wonnen ze met 2-1. In het derde pouleduel treffen ze morgen het Amerikaanse topteam Gibb/Patterson.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Gijs, Morph, Marleen, Christiaan, Jantine, Robert, Reinder, Sophie, Alexander en Madelein aan!