Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Meppelink en Van Iersel in halve finale Gstaad Major

Meppelink en Van Iersel in halve finale Gstaad Major

Cheer!

Madelein Meppelink en Marleen van Iersel hebben zich op de Gstaad Major geplaatst voor de halve finale. De Oranje dames versloegen vanavond in de kwartfinale Amerika. In de halve finale spelen ze morgen tegen de Braziliaanse favorieten Larissa en Talita. Bij de mannen plaatsten Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zich als poulewinnaar direct voor de achtste finale, Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst moeten via de tussenronde doordringen tot de laatste zestien in Zwitserland.

Deel dit artikel op social media

Meppelink en Van Iersel toonden vandaag aan dat ze in uitstekende vorm verkeren. De speelsters van Beachvolleybal Team Nederland stonden in de achtste finale vanmiddag tegenover het Braziliaanse team Maria Antonelli en Lili, die vanmorgen in de tussenronde Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist na een spannende partij nog met 2-1 uitschakelden. Maar twee keer van Oranje winnen ging te ver, want Meppelink en Van Iersel wonnen met 2-1 (21-18, 18-21, 15-10) en plaatsten zich daarmee voor de kwartfinale.

Daarin stonden de Oranje dames tegenover het Amerikaanse team Sweat/Fendrick. Het werd een wedstrijd waarin beide teams diep moesten gaan en ze gaven alles, het publiek genoot van de wedstrijd op veld 2. De Amerikaanse vrouwen begonnen sterk en pakten de eerste set nog met 17-21, maar daarna namen Meppelink en Van Iersel het over. Met een goede service legden ze veel druk en dat leverde de winst op: 21-16 en 15-13. In de halve finale spelen ze morgen om 11.05 uur weer tegen een Braziliaans team, het als eerste geplaatste duo Larissa//Talita.  

Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist verloren in de tussenronde en moesten genoegen nemen met de zeventiende plek in Gstaad. De jonge talenten van Beachvolleybal Team Nederland, Nika Daalderop en Joy Stubbe, werden ook in de tussenronde uitgeschakeld. Ze verloren met 0-2 van het Australische team Bawden/Clancy en kunnen trots zijn op hun sterke debuut op het hoogste niveau.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen speelden vanmiddag in hun derde pouleduel tegen de Amerikanen Bourne en Hyden. Het werd een hoogstaande partij vol strijd die door de Oranje mannen met 2-1 (21-23, 21-16, 15-13) gewonnen werd. Brouwer en Meeuwsen eindigden dankzij de zege als poulewinnaar en staan morgen in de achtste finale.

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst moesten vanmiddag flink aan de bak tegen het Amerikaanse topteam Gibb/Patterson. In hun derde poulewedstrijd moesten ze na een zinderende strijd hun meerdere erkennen in de Amerikaanse spelers. Het duel eindigde in 21-19, 18-21 en 13-15. Morgen strijden Nummerdor in Varenhorst in de tussenronde voor een plek in de achtste finale, ze moeten afrekenen met het Poolse topteam Fijalek/Prudel.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!