Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Martina titel kwijt na diskwalificatie

Martina titel kwijt na diskwalificatie

RoadToRio

Cheer!

Churandy Martina is zijn Europese titel op de 200 meter kwijt. De Nederlander is gediskwalificeerd, omdat hij in de finale met een voet de witte lijn heeft geraakt die zijn baan markeert. Dat is tegen de regels.

Deel dit artikel op social media

Martina belandde vrijdagavond in een boze droom. Acht jaar geleden dacht hij bij de Olympische Spelen in Peking op de 200 meter zilver te hebben veroverd. De Jamaicaan Usain Bolt was ongenaakbaar, Martina snelde naar zilver. Uren later werd een 'voetfout' hem alsnog fataal. Martina kwam destijds nog uit voor de Nederlandse Antillen, maar had wel de Nederlandse harten gestolen.

Vrijdagavond was Martina veruit de snelste. Alleen de Spanjaard Bruno Hortelano kon enigszins bij de Europees kampioen op de 100 meter in de buurt blijven. Martina won in 20,37, de Spanjaard noteerde 20,45. Een half uur later was de nummer twee ineens kampioen, toen Martina uit de uitslag werd geschrapt.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Churandy en Solomon aan!