Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Martina dolblij met goud, brons voor Gaisah

Martina dolblij met goud, brons voor Gaisah

RoadToRio

Cheer!

Churandy Martina vierde zijn gouden medaille op de 100 meter van de EK atletiek donderdag uitgelaten in het Olympisch Stadion van Amsterdam.

Deel dit artikel op social media

e 32-jarige sprinter nam alle felicitaties maar wat graag in ontvangst. "Ik had Nederland en Curaçao achter me, ik heb het goud voor iedereen gehaald", zei Martina voor de microfoon van de NOS. "Ik heb mijn best gedaan, echt top!"

Martina zei zich vooraf zeker te hebben gevoeld van het behalen van eremetaal. "Een medaille had ik zeker", aldus de kersverse kampioen, die alleen twijfelde over de kleur. "Maar als ik aan de start sta, dan sta ik er voor goud."

Motivatie had de euforische sprinter niet nodig. "Ik zag op het bord in het stadion dat er zeventienduizend mensen zaten en dat gaf een ongelooflijke kick. Oké, ik zal ze wat geven, dacht ik."

"Die valse start van die Brit kwam mij heel goed uit. Ik vertrok bij de tweede iets op safe, maar daarna ging het goed. Ik heb gewoon mijn wedstrijd gelopen, zoals ik altijd doe. Op de finish wist ik wel dat ik op een medailleplaats liep, maar niet precies op welke plaats."

Martina bleef ver van zijn persoonlijk record van 9,91, maar het voelde als zijn beste race ooit. "Omdat het zo geweldig is om in eigen land voor eigen publiek het goud te winnen. Er komt nog meer aan hè. Ik wil ook de 200 meter winnen en met de estafetteploeg op de 4x100 maken we ook een goede kans."

Gaisah

Ignisious Gaisah hield gemengde gevoelens over aan zijn bronzen medaille. De verspringer was blij met zijn derde plaats, maar mag nog steeds niet naar de Olympische Spelen.

Gaisah moet namelijk 8,15 meter springen voor een ticket naar Rio de Janeiro. "Brons is top", zei de geboren Ghanees. "Maar de afstand is niet goed, want ik wil naar Rio. Ik geef het nog niet op. We gaan voor komend weekeinde weer een wedstrijd zoeken."

Gaisah werd als laatste toegevoegd aan de Nederlandse equipe, omdat hij zich eigenlijk buiten de termijn had gekwalificeerd. De Atletiekunie gaf hem het voordeel van de twijfel en donderdag maakte hij in een vol Olympisch Stadion zijn startbewijs meer dan waar.

"Ik ben blij dat ik heb laten zien dat ik hier thuishoor. Brons is toch een medaille. Maar ik moet nog verder springen. Ik wil zo graag naar Rio."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Churandy en Ignisious aan!